În această secțiune vă invităm să consultați și să descărcați varianta online a ghidului Educație cu stare de bine. După o rețetă româno-daneză.

„Cartea aceasta nu este ca oricare altă carte de pedagogie, chiar dacă este scrisă de profesori de la departamentul de profil din cadrul Facultăţii de Psihologie și Știinţele Educației. Nu veţi găsi între paginile ei teorii greu accesibile, concepte dificile, scrise doar pentru plăcerea de a demonstra că le știm.


Volumul acesta vrea să fie diferit, prietenos cu cititorul – cel mai probabil cadru didactic – ușor de citit. Și, mai ales, cartea aceasta este altfel, pentru că în primul său capitol, după introducere, se aude vocea unui copil, care ne poartă prin povestea unei zile de școală. Este un copil fără nume, căci reprezintă, simbolic, chipul miilor de elevi din grădiniţele și școlile sistemului nostru de învăţământ. Credem că este un început bun pentru o carte despre starea de bine în școală și grădiniţă. Chiar dacă eroul nostru este unul imaginar, sperăm să incite, prin gândurile pe care le adună pe parcursul unei zile de școală, la reflecţie, la (auto)analiză. Ca să fie și mai ușor, povestea școlarului nostru este însoţită de întrebări care direcţionează abordarea și focalizează și mai bine eforturile reflexive ale celor preocupaţi de promovarea unor schimbări benefice în școli.”

[real3dflipbook id=”1″ mode =”normal”]